ЗА НАС

Фирма Хирон Д Енд Д Консулт ЕООД е официален представител на Stiebel Eltron Int. за България, като продуктите на немската фирма се предлагат повече от 25 години на Българския пазар.

Разгледайте сайта на Stiebel Eltron Int.

От 1924 година до днес

Забележителната история на успеха на STIEBEL ELTRON започва с изобретяването и производството на първия нагревател за нагревателни намотки в заден двор на работилницата на Д-р Теодор Стибел в Берлин през 1924 г. Вдъхновена от това постижение, компанията се е придържала към максимите на основателя си, като се стреми да произвежда само иновативни продукти от най-високо качество. STIEBEL ELTRON се превърна в световен доставчик на технологии за изграждане на услуги и оборудване за възобновяема енергия.

2018

Holzminden, 16.04.2018 – Групата Stiebel Eltron придобива Danfoss Värmepumpar AB, известна под марката „Thermia“, от Danfoss A / S на Дания. Страните се съгласиха да не разкриват транзакцията стойност. Danfoss Värmepumpar AB (Thermia) е третият по големина доставчик в Скандинавския пазар на термопомпи с годишни продажби от около 68 милиона евро. Thermia, базирана в Арвика, Швеция, служители 210 души в Швеция, Финландия и Норвегия. Силната позиция на Thermia в скандинавските страни и нейните продукти са перфектно допълнение към фокуса на Stiebel Eltron Group върху отоплението и охлаждане с възобновяема енергия, по специално земно / водни термопомпи., казва д-р Никола Матън, Управляващ директор продажби, маркетинг и финанси на Stiebel Eltron.

2017

STIEBEL ELTRON отчита най-високия оборот в историята си досега. Компанията миналата година спечели 500 милиона евро. Предишният рекорд беше оборот от 483 млн. Евро през 2012 г. Това увеличение се основава на ръст във всички области на компанията: подразделението за възобновяеми енергийни източници с термопомпи и вентилационни инсталации, както и разделянето на дивизии: топла вода с проточни бойлери, малко обемни бойлери и свободно стоящи цилиндри.

2016

STIEBEL ELTRON разширява гамата продукти в сектор Вентилация

През 2016 г. STIEBEL ELTRON придобива MDM Diels GmbH, със седалища в Meinerzhagen и Ulm в Германия. LTM, дъщерно дружество на MDM Diels, предлага висококачествени продукти с акцент върху децентрализираната вентилация. Придобиването е важна стъпка за STIEBEL ELTRON в усилията му да продължи да се разширява в рамките на стратегически важния сектор механична вентилация.

2015

Нов информационно-учебен център:

Впечатляващи възможности за обучение.Преход на Енергия в практика – една уникална лаборатория, притежаваща платинен DGNB сертификат. Новият център бе открит официално на 24 Октомври. Надзорният съвет, управителният съвет, членове на семейството, главният говорител и държавният министър председател Г-н Стефан Вейл и над 300 гости се любуват на новата сграда. Домакинът актьор и комик Г-н Томас Хелд, който е и ангажиран потребител на възобновяеми източници на енергия, откри центърът с краткото : „ Добре дошли в бъдещето”

2014

Историята на успеха продължава

Фирмата празнува своят 90 годишен юбилей. На 5 Май датата на първоначалното вписване в търговския регистър и рожден ден на компанията, стартира изграждането на нов информационно -учебен център в Holzminden. Фирмата инвестира 16 милиона евро. През същата година новата термопомпа тип WPC постига най-високата досега оценка за енергийна ефективност в класа си.

2009

STIEBEL ELTRON продължава да инвестира в производствени мощности. Компанията реагира на повишеното търсене на термопомпи в световен мащаб и пуска втори завод в Holzminden – инвестиция от 8 милиона евро.

2007

Най-големият и най-модерният завод за термопомпи в Централна Европа, е построен в Holzminden инвестиция над 10 милиона евро. Производствена площ над 6000 кв м, годишен производствен капацитет над 25 000 термопомпи.

2006

STIEBEL ELTRON закупи завода за производство на бойлери Татрамат в гр. Попрат, Словакия.

2002

Stiebel Eltron закупи AEG Home Comfort.

2001

Stiebel Eltron укрупнява своите активности в Тайланд изграждайки нова фабрика.

1999

LWZ е първият уред който подсигурява : вентилация, централно отопление и БГВ.

1994

В гр. Holzminden е изградена най-модерната конвейрна фабрика за производство на водосъдържатели на бойлери в Европа.

1987

Stiebel Eltron представя първият в света изцяло електронен проточен бойлер, модел DHE.

1982

Stiebel Eltron инвестира в разрастването на търговската си мрежа. В гр. Holzminden се построява нов тренировъчен център, в който се настаняват 25 000 участници в годишните семинари.

1977

Започва използването на слънчевата енергия, разработват се соларните колектори.

1976

Stiebel Eltron доусъвършенстват термо помпи за отопляване на пространства и подгряване на вода, използвайки заобикалящата топлина за домашни и търговски нужди.

1969

Чарлз Уилп – “детето чудо на рекламата”, подсигурява на компанията важна движеща сила. Неговият слоган “Stiebel Eltron – винаги топла вода” се помни и до наши дни.

1968

Stiebel Eltron усъвършенстват обемните бойлери и стават пионери в областта на модерните електрически уреди. На пазара се появява първата акумулираща печка.

1958

Първият кухненски бойлер за отворена система ЕВК 5 навлиза в производство. Произведени са над 145 000 уреди за подгряване на вода.

1957

Stiebel Eltron доусъвършенства кафе машината за самолети. Продажбите се изчисляват на 43 милиона германски марки. Пуснат е на пазара първият малък 5 литров бойлер модел SNU 5 за захранване на кухненска мивка.

1952

Под новото име “Stiebel Eltron” се произвежда първата бордова кухня за самолети.

1950

Гамата от предлагани продукти се разраства, включват се уреди – електрически/ на твърдо гориво утоплителни печки за баня. Stiebel Eltron става синоним за топла вода.

1949

Конструиран е първият хидравличен проточен бойлер от ново поколение – модел DH 18.

1943

Заводът в Берлин е разрушен след бомбардировки. Производството е преместено в гр. Holzminden.

1931

Междувременно гамата от предлагани уреди се разширява, като включва: проточни бойлери, комбинирани проточни бойлери, обемни бойлери, бойлери, които работят под налягане и бойлери за обществени нужди.

1927

В компанията вече работят около 30 човека персонал и достигат оборот от 185 000 Reichmark. Произвеждат първият 1000 W проточен бойлер.

1924

Д-р Теодор Стибел разработва първият пръстеновиден нагревател и на 5 май основава компанията “ELTRON” в Берлин.