Новини ISH  |
  За нас   |
  История  |
  Магазини  |
  Сервиз  |
  Референции  |
  Въпроси и отговори  |
  Контакти  |
  Архив  |
stiebel balmax Tatramat
balmax_www  
balmax_biolersbalmax_ecobalmax_climabalmax_heat

НОВИНИ
STIEBEL ELTRON с нов енергоспестяващ бойлер
04 Юни 2016 г.

още

Награди на "Superbrands" Словакия
04 Май 2016 г.

още

Нов шоурум в София
01 Ноември 2014 г.

ощеПРОМОЦИИ
Активни промоции
01 Юни 2018 г.

още

началоспестяване на енергия

 

STIEBEL ELTRON is full of energy

Вземаме идей, превръщаме ги в иновации, които движат пазара напред.

Като фирма позоваваща се на опита на  инженерите си, се стремим да постигнем резултатът – нашите отлични продукти да са новаторски системни решения, защото искаме да бъдем активно ангажирани в проектирането на бъдещето.  

 

  1. Избор на бойлер.

В наши дни нуждата от топла вода е особено голяма. Използвайки енергоспестяемите уреди марка STIEBEL ELTRON Германия вие намалявате месечните си сметки за вода и електроенергия. Разбира се количеството електроенергия изразходвано за подгряване на вода варира в зависимост от много фактори като навици ви, условията в съответното домакинство и техническата подготовка там и т.н. 

Дори и при най-съвременното централизирано снабдяване с топла вода, не е ефективно ако топлата вода трябва да изминава дълъг път, съответно налице е значителна загуба на енергия от разсейване. Особено ако е необходимо малко количество вода, но на често. Доста по-ефективно е, ако директно се нагрява водата в точката на използване. В наши дни, когато сметката за електроенергия и правилата за опазване на околната среда стават все по- строги, ни предоставят още по-убедителна причина да използваме електроенергия за подгряване на вода за битови цели. Особено и когато цените на газта и нафтата се вдигат, благоразумна алтернатива е използването на електроенергия.

Извънредно високото качество и доказана ефективност на бойлерите с марка  STIEBEL ELTRON ви предлагат най-доброто решение за Вашия дом – комфорт и полза от икономията на електроенергия през цялата година.

 

Проточни бойлери:

Проточните бойлери марка STIEBEL ELTRON Германия осигуряват достатъчно топла вода за битови нужди, независимо от това дали са хидравлично или електронно управляеми. Те са енергоспестяеми - консумират електроенергия само докато се ползват. Почти при всички модели има възможност за превключаване на мощността в зависимост от използваното количество вода и съответната температура на загряване, което допълнително допринася за икономия на електроенергия. Имат дълъг живот, атрактивен дизайн и подсигуряват максимален комфорт.

 - елеkтронно управляеми проточни трифазни бойлери

- хидравлично управляеми проточни трифазни бойлери

- хидравлични управляеми монофазни проточни бойлери

 

Обемни бойлери :

Обемните бойлери марка STIEBEL ELTRON Германия осигуряват достатъчно топла вода за битови нужди. Предлагат се от 5 до 1000 литра – за кухня, бани и фамилни къщи. Имат дълъг живот благодарение на висококачествените материали и усъвършенстваща се използвана технология, специално емайлироно покритие на водосъдържателя – „Anticor”, антикорозионна защита и са изключително енергоспестяващи благодарение на използваната изолация CFC Free, при която разхода за 24 часа за поддържане на вече нагрятата вода е между  0.4 и 1.5 kWh  в зависимосто от литража на бойлера /от 30 до 150 л/. Възможност за избор на различна мощност, изплолзване на по-евтината нощна тарифа, ги правят изключително икономични и комфортни по време на експлоатацията им.

- обемни бойлери за кухня

- бойлери за баня

- бойлери за централно снабдяване с топла вода

2. Избор на индивидуален отоплителен уред или система за отопление на Вашият дом.

Преди да пристъпите към избор на отоплителни уреди се убедете сами, че сте направили всичко възможно за максимално добра термична изолация на помещенията , които желаете да отоплявате.

Правилният избор на отоплителен уред или система за отопление на Вашия дом е изключително важно от гледна точка  спестяване на енергия.

STIEBEL ELTRON Германия Ви предлага различни технически решения:

А. Електрически отоплителни уреди за отделни помещения или централно отопление

Електрически конвекторни радиатори и уреди с вентилатор

За да изберете правилно Вашият уред е необходимо да знаете полезния обем на помещението и степента на термична изолация . Използвайки електрически уреди за отопление имайте в предвид, че имате почти пълно превръщане на електрическата енергия в топлина. Индивидуалният  контрол на температурата в отопляемото помещение  във всеки един момент от денонощието Ви гарантира комфортна температура и спестяване на електроенергия. 

Дори и минималното намаляване на температурата в помещението спестява енергия. Примерно всяка степен на конвекторните радиатори тип CNS спестява до 6% електрическа енергия. Нощна  температура от 20 ° С е нормална температура за здравословен сън в студените зимни нощи. Използвайте уредите с модерни електронни устройства за контролиране на температурата /24 часов или седмично програмируем таймер/. Намалаявайте отоплителната мощност през ноща или през  деня,  когато отсъствате от Вашето жилище, но никога не спирайте отоплението напълно.

Акумулиращи електрически радиатори

Акумулиращите радиатори на STIEBEL ELTRON, използват нощната по-евтина цена на електрическата енергия и благодарение на модерната технология и добрият коефициент на задържане на топлината можете да си осигурите  приятна атмосфера през  целия ден.

Централно електрическо отопление

Гамата уреди за централно електрическо отопление включва електрически котли и нагреватели за отопление на помещения и подгряване на топла вода за битови нужди. В зависимост от топлинните загуби STIEBEL ELTRON Германия  предлата различни варианти, като общото между тях е електронното управление на процеса, което води до използване на различни електрически мощности и до икономия на електроенергия.

Инфрачервено отопление

Инфрачервено отопление от AEG е по-евтино, защото няма топлинни загуби, благодарение на използването на IR къси вълни A, които директно проникват към човешкото тяло. За сравнение при средните и дългите вълни се отоплява заобикалящия въздух. Използват се висококачествени нагревателни елементи на Philips/HANA. Отопление без вредни емисии. Подходящи за отопление на открити и закрити пространства – тераси, градини, сервизни и складови помещения, бани, гаражи. Елегантен дизайн.

B. Соларни системи 

Соларните ситеми на фирма STIEBEL ELTRON  са резултат на дългогодишен опит повече от 25 години. Соларните колектори, се характеризират с изключително висок коефициент на поглъщане на слънчевата светлина, минимални топлинни загуби и дълъг живот. Дори и през зимните месеци има достатъчно слънчева светлина, която да се превърне в 30 % необходима енергия. През лятото отоплението на вода със соларни системи покрива изцяло нуждите в домакинството. Нещо повече колекторите, сърцето на соларната система, са изработени от екологични материали.

 

 

C. Отоплителни и вентилационни системи използващи възобновяеми източници на топлина от природата.

Термопомпени системи за централно отопление.

Термопомпените системи за централно отопление на STIEBEL ELTRON използват, като възобновяеми източници на топлина енергията на въздуха, водата и земята и след поглъщане на част от тази енергия я превръщат в топлинна енергия, която може да се използва за отопление на пространства чрез радиаторна система, подово отопление или комбинация от тях. Системите са с различни мощности, които се определят на база на конкретните нужди на всеки един обект поотделно. Поради добрият коефициент на преобразуване /COP/ термопомпените системи спестяват наполовина разходите за отопление, като в същото време запазват природата чиста.

- термопомпи въздух-вода

- термопомпи земя-вода

- термопомпи вода-вода

Изчислете сами разхода от конвенционално отопление и спестеното с термопомпена система – калкулатор термопомпа.

 

 как да изчислим икономията при отопление с термопомпа.

 

Със системите на  STIEBEL ELTRON, вие получавате достъп до най-икономичните и ефективни енергийни източници в света : Майката природа.