Новини ISH  |
  За нас   |
  История  |
  Магазини  |
  Сервиз  |
  Референции  |
  Въпроси и отговори  |
  Контакти  |
  Архив  |
stiebel balmax Tatramat
balmax_www  
balmax_biolersbalmax_ecobalmax_climabalmax_heat

НОВИНИ
STIEBEL ELTRON с нов икономичен уред
25 Януари 2014 г.

още

Изкупуваме обратно Вашия бойлер!
01 Ноември 2013 г.

още

Шорум в София
10 Септември 2013 г.

ощеПРОМОЦИИ
Активни промоции
26 Ноември 2013 г.

още

началовъпроси и отговори

Вие питате, ние отговаряме ...

 

Моля изпращайте ни Вашите мнения, въпроси и препоръки на e-mail: info@balmax.com или се свържете с нас на телефон: 0886174297

 

 1.Въпрос:  Защо бойлерите на Stiebel Eltron са по-скъпи от другите бойлери продавани в България ?

 

 Отговор:  Stiebel Eltron  е лидер в областа на уредите за топла вода и отопление на пазара в Германия . Със своята 95-годишна история в областа на производството на обемни и проточни бойлери Stiebel Eltron се е превърнала в синоним на качество, ефективност и енергоспестяване. Балмакс, като представител на Stiebel Eltron за българския пазар се стреми да изповядва същите ценности , както и фирмата-производител. Всички цени на уредите на българския пазар са същите както в Германия и друтите страни в Европа, където се продава  Stiebel Eltron. Това, че цените на уредите Stiebel Eltron е по-висока от цените на другите марки означава само едно , че нашите клиенти закупуват уреди с европейско  качество и международна гаранция.

 

 2.Въпрос: Какъв бойлер да си закупя  при положение , че водата в Нашия град е  варовита?

 

  Отговор:  Обемните бойлери на STIEBEL ELTRON са защитени от агресивна вода посредством анодно-магнезиева защита, която се сменя периодично. От проточните бойлери можете да ползвате моделите DHB или  DHE, произведени с жична  нагревателна система, която  не позволяваща полепване на варовик  върху  нагревателя.

 

3.Въпрос:  Интересувам се от  бойлер, който да захранва мивка. Какво ще ми предложите?

 

   Отговор: Предлагаме Ви  две  решения:

Първи вариант: Монофазен проточен бойлер с мощност 6 или 8 kw, осигуряващ Ви  топла вода  с дебит 4-5 л/мин при температура  38 оС -  модели  DHC 6 или  DHC 8.

Втори вариант: – обемен бойлер с вместимост  5 или 10 литра за монтаж  под мивка -  модели SHU 5 или SHU 10 или за монтаж над мивка - модели  SH 10 или  SH 15 с вместимост 10 или 15 литра. Уредите са  с ел. мощност 2 kw.

Ставащи все по-широко използвани обемни бойлери за отворена система за монтаж под мивка модел SNU с иновационната anti-drip технология и изключително добрата изолация Ви спестява енергия както и увеличава живота на уредите.

Технологията anti-drip не позволява изтичане на вода по време на загряване, от където имаме икономия на вода и намаляване на отлагането на варовик. " Използването на thermostop" смесителни батерии , допълнително Ви спестява пари, като не позволява нагряване на смесителната батерия в standby режим.

 

4.Въпрос:  Имам обемен бойлер на фирма Stiebel Eltron с вместимост 80 литра. Защо в последно време от придпазния вентил на бойлера започна да теча вода, дори когато бойлера не нагрява?

 

 Отговор: Обемните бойлери на Stiebel Eltron се монтират задължително с предпазна група тип SV 1/2 или SV 3/4, които са много прецизно регулирани да отварят  при  налягане на водата 6 атм. Във Вашият случай по някаква причина се е вдигнало налягането на студената вода. Най вероятно причината за това е в местната компания за ВиК , която захранва Вашето жилище със студена  вода на по-високо от нормираното налягане и затова през  предпазния вентил протича вода. Ако положението не се промени, свържете се с местното ВиК и попитайте дали това е временно явление. Ако не получите положителен отговор Ви препоръчваме да монтирате редуцир-вентил за намаляване  налягането на водата. 

 

 

5.Въпрос:  Искам да ползвам проточен бойлер, но налягането на  водата не е добро. Това проблем ли е?

 

Отговор: Ако налягането на водата във Вашето жилище е променливо или ниско Ви препоръчваме да ползвате електронно управляемия проточен бойлер на трифазен ток  тип DHE, който включва нагревателната система при най-ниско налягане , а именно - 1,5 bar. Всички останали проточни бойлери независимо дали са за монофазен или трифазен ток са с хидравлично управление и включват при 3,5  bar.

 

6.Въпрос: Търся бойлер, като резервен вариант, който ще ползвам по време на профилактика или ремонт на централното снабдяване с топла вода.  Да не заема много място.  Какво ще ми предложите?

 

Отговор: Предлагаме Ви да ползвате проточен бойлер на монофазен  или  трифазен ток. При монофазно захранване възможностите са модел DHC 8 или DHF 12 осигуряващи 6-9 л/мин  топла вода с температура 38 оС. Необходимото сечение на  захранващите проводници е 3 х 4мм2  за  DHC 8. или 3 х 6 мм2  за DHF  12.  При наличие на  трифазно захранване е възможно да ползвате моделите  DHB или DHE , които биха Ви осигурили още по-добър дебит  на  топлата вода  и то при температура до 55 оС. Необходимото сечение на захранващите проводници е  4 х 4 мм2 или 4 х 6 мм2  в зависимост от мощността на уреда.

 

7. Въпрос: Търся отопление за баня. Какво ще ми предложите ?

 

Отговор : Предлагаме 3 варианта.

А) конвекторен радиатор от 0,5 kw  или 1 kw., при който първоначално по-бавно се загрява помещението, поради естествената циркулация на въздуха. За постоянно отопление на банята. Модели CNS, CON

Б) уред с вентилатор с мощност 2 kw – ако искате загряване на банята непосредствено преди ползване. Модели CBS, CK

В) уред с кварцови нагревателни елементи с възможност на избор на 2 режима на работа за отопление не на помещението, а на човека в банята – приятна лъчиста топлина корегираща посоката си посредством подвижния рефлектор на уреда. Модел IW.

 

8. Въпрос:  Търся уред за отопление на малък кабинет от 15 кв.м, който ще се ползва по за 4 часа в денонощието и разбира се държа да е икономичен

 

Отговор : Предлагаме уредът да е мощен и с вентилатор, за да може бързо да се загрее помещението и да работи докато сте там. След това го изключвате. Модел CBS, CK.

 

 

9. Въпрос:. Търся безшумно отопление на спалня от 15 кв м.

 

Отговор : Предлагаме Ви конвекторен радиатор с мощност 1,5 kw, използващ естествената циркулация на въздуха.Равномерно и безшумно отопление. Възможност за избор на температура на загряване Монтирж на стена. Изключително елегантен дизайн. Модел   CNS, CON.

 

10. Въпрос:  имам вила, в която тъбите на водопровода в мазето замръзват. Предлагате ли уред, който да разреши проблема?

 

Отговор : Предлагаме модел CFK 5 отоплителен уред, който се монтира до тръбите и поддържа температура достатъчна да не замръзнат тръбите.

 

11. Въпрос:   имам затворена тераса на вилата, която се използва за гостна стая поради прекрасния изглед към градината. Искам да я отопля в преходните сезони и да се използва, но нямам място за монтаж на радиатор на стената. Подвижен модел също не е подходящ. Имате ли нещо за висок монтаж?

 

Отговор : Предлагаме ви едно елегатно решение с уред модел IW с кварцови нагреватели. Възможност за избор на мощност и насочване на топлината посредством регурлируемия рефлектор. Приятна топлина в студените вечери на пролетта или есента. Може да се монтита високо под тавана.

 

12. Въпрос:   Търся  проточен бойлер на трифазен ток, който да захранва вана.

 

Отговор : Предлагаме 2 модела - хидравлично управляем бойлер модел DHB и електронно управляем DHE. Препоръчваме Ви 24 или 27 kw, за да имате достатъчно топла вода и да може едновременно да ползвате и мивка. С електронният модел ще имате по-голяма икономия на електро енергия и вода, спрямо механичния вариянт, тъй като процесора следи зададена температура и количество вода и съответно превключва нужната мощност. Наличие на превключвател за лимитиране дебита на водата на 8л/мин. Предлага Ви конфортни релаксиращи и закаляващи душове с различна температура.

 

13. Въпрос:   Търся бойлер 150-200л

 

Отговор : Предлагаме бойлер от 150 л за монтаж на стена. Мощност 2,2 kw. Много икономичен поради добрата изолация CFC-Free. Модел PSH. Втори вариант модел SHZ с възможност да работи и на монофазен и на трифазен ток. Режим за бързо нагряване и икономичен режим. Задаване на температурата през градус. LED дисплей. Удобно меню за спарвки от страна на клиента.    

 

14. Въпрос:   Търся  решение за топла вода за баня с 4 душа във фитнес.

 

Отговор : Ако имате трифазен ток, може да ползвате обемно проточен бойлер модел SHD 100. Съдържа 100л вода,  които се загряват на 3,5 kw. Има бутон за превключване в режим бързо нагряване на 21 kw. Едновреммно без проблем могат да се използват и четирите душа. Вариянт две е обемен бойлер от 200 литра осигуряващ 390 л. или 300л осигуряващ 590 л смесена вода на 40 оС.

 

15. Въпрос:   Търся преносим отоплителен уред.

 

Отговор : Предлагаме комбиниран уред модел CS работещ като конвекторен радиатор и има вграден вентилатор който да се вклюва при необходимост от бързо нагряване. Възможност за работа на 3 мощности 0.75, 1.25 и 2 kw. Механичен терморегулатор.

 

16. Въпрос: Защо бойлерите на STIEBEL ELTRON са енергоспестяващи?

 

Отговор : Всички бойлери с марка STIEBEL ELTRON са енергоспестяващи. Ако говорим за проточните бойлери - те консумират електроенергия само докато се ползват. Почти при всички модели има възможност за превключаване на мощността в зависимост от използваното количество вода и съответната температура на загряване, което допълнително допринася за икономия на електроенергия.

Относно обемните бойлери с марка STIEBEL ELTRON – можем да заявим, че са също енергоспестяващи благодарение на използваната CFCFree изолация, при която за поддържане температурата на вече загрятата вода  в рамките на едно денонощие разходът на електроенергия е между 0.4 и 1.5 kWh  в зависимосто от обема на бойлера.

С употребата на електронно управляеми проточни и обемни бойлери тип DHE и SHZ, може да спестите допълнително до 30 % електроенергия, в сравнение с конвенционалните бойлери.

17. Защо инфрачервеното отопление е по-евтино?

Инфрачервено отопление от AEG е по-евтино, защото няма топлинни загуби, благодарение на използването на IR къси вълни A, които директно проникват към човешкото тяло. За сравнение при средните и дългите вълни се отоплява заобикалящия въздух. Използват се висококачествени нагревателни елементи на Philips/HANA. Отопление без вредни емисии. Подходящи за отопление на открити и закрити пространства – тераси, градини, сервизни и складови помещения, бани, гаражи. Елегантен дизайн.

18. На какъв принцип отопляват инфрачервените отоплителни уреди?

Принципът на действие на инфрачервените отоплителни тела, повтаря процесът на превръщане на слънчевата енергия в топлинна. И независимо от това, че слънцето е далече от нас, неговите лъчи топлят и нагряват Земята.

Традиционните отоплителни системи, загряват въздуха, причиняват повече загуби на електроенергия, тъй като топлия въздух се издига отдолу нагоре. Така 60% от нагретия въздух се озовава буквално „под покрива” на помещението, а ако покривът и стените имат висок коефициент на загуба на топлина, то отоплението става доста скъпичко...

За разлика от традиционните отоплителни системи, инфрачервените отоплители нагряват самите предмети: дрехи, растения, стени и телата на обитателите в помещението. Това отопление е и най- комфортно за човека – въздухът в помещението е нагрят равномерно и независимо от разстоянието, на което се намира отоплителя.